Terugblik concert Melody met Brass d.d. 8 februari 2020

Dirigent Rob van Surksum doorstond met het concert Melody met Brass, op glansrijke wijze zijn vuurdoop met de Melody Singers in theater ‘t Voorhuys. Met ontspannen enthousiasme zorgde hij voor een mooie wisselwerking tussen het koor, pianist Anne Kroeze, de leden van het Flevo Brass Ensemble en de zaal. Nummers als Take me home, country roads en de Medley van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink konden dan ook snel op bijval van het publiek rekenen terwijl het tijdens de prachtige uitvoering van Queen’s Bohemian Rhapsody muisstil was in de zaal.

De Melody Singers hebben zich o.l.v. Van Surksum zangtechnisch verder ontwikkeld, de bassen en tenoren kregen dan ook middenin de Anatevka-medley een terecht applaus voor hun vertolking van If I were a rich man. De warme koperklanken van het Flevo Brass Ensemble vormden een goede combinatie met het koor tijdens de gezamenlijke stukken, een leuke gelegenheids-samenwerking tussen de twee polderverenigingen. Daarnaast waren de eigen nummers van het Ensemble een mooie aanvulling op het repertoire van het koor en m.n. de herkenbare en solide uitgevoerde melodie├źn uit Mama Mia werden door het publiek zeer gewaardeerd. De prettige voice-over van Rob Bredewout kondigde het programma aan, hij tekende ook voor de achtergrondprojecties. Na afloop van het concert namen Mrs & Mr D zang en muziek over en bleef het nog lang gezellig in de Beurszaal!

Wij kijken terug op een fantastische avond!
Namens alle Melody Singers een woord van dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt, in het bijzonder: het Flevo Brass Ensemble, dirigent Rob van Surksum, pianist Anne Kroeze, Rob Bredewout, medewerkers theater en restaurant ‘t Voorhuys, Van Bentem Sierteelt, Margreet Riedstra, De Orchidee├źn Hoeve, Mrs & Mr D en natuurlijk …. al onze gasten in de zaal!!

Wij hebben genoten …… we hopen u ook!